Specialisatie

Machinale snoei

Het efficiƫnt beheren van de openbare ruimte, dat gepaard gaat met alsmaar krimpende onderhoudsbudgetten, is aan de orde van de dag. Daar waar verkeersveiligheid in het geding komt doordat beplanting te groot wordt, biedt machinale snoei een effectieve oplossing.

Brouwers Groenaannemers ontwikkelde in eigen beheer een drietal machines om hagen machinaal te snoeien en bodembedekkers te verjongen. Deze machines worden heggenmaaier genoemd en danken hun naam aan het maaiprincipe van het slagmes waarbij vrijkomend materiaal wordt gemulcht. Door onze bekwame machinisten, monteurs en constructeurs en de beschikking over een professionele werkplaats, blijven onze machines in ontwikkeling. De trekkers en maaiarmen zijn in 2012 geheel gereviseerd. Voor een optimaal snoeiresultaat zijn gelijktijdig diverse bedrijfsspecifieke modificaties doorgevoerd.

De heggenknipper dankt zijn naam aan het vingerbalkprincipe, waarbij twee messen een knippende beweging maken. De heggenknipper maakt het mogelijk om dikkere takken af te knippen. Daarom wordt deze machine vaak toegepast om overhangend bosplantsoen terug te zetten.

De diverse klepelmaaiers hebben een breedte tot 2 meter en zetten bovengrondse houtopstanden af. Deze klepelmaaiers worden ingezet voor het afzetten van bosplantsoen en diverse plantvakken. De snoeiwonden zien er ruw uit, maar sommige plantensoorten lopen hierdoor beter uit. Daarom worden de klepmaaiers vaak ingezet bij het afzetten van botanische rozen.

De machines die Brouwers Groenaannemers inzet voor machinale snoei zijn klein van formaat en door de knikbesturing erg wendbaar. We streven ernaar de machines aan de voorzijde van de trekker te monteren. Zo ontstaat er optimaal zicht op het werk. De aangepaste banden beperken insporing op gazons en verharding. De machines zijn zonodig uitgerust met veiligheidsvoorzieningen als waarschuwingsborden en signaalverlichting. Informeer geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden en specifieke resultaten.

Bekijk onze referenties op het gebied van machinale snoei