Specialisatie

Halfverhardingen

Realisatie en beheer halfverhardingen

Heeft u niet de beschikking over een budget wat toereikend is voor aanleg van asfalt of andere gesloten verharding, dan kan halfverharding een goede oplossing zijn. Met een beperkt budget worden locaties bereikbaar en heeft de verharding een natuurlijke uitstraling.

Brouwers Groenaannemers realiseert en beheert halfverharding in tuinen, (stads)parken en natuur- en recreatiegebieden. Om aanleg en beheer zo efficiënt mogelijk uit te voeren beschikt Brouwers Groenaannemers over aangepaste machines. Deze machines zijn klein van formaat, erg wendbaar, hebben veel tractievermogen en zijn veelzijdig in gebruik.

De meeste door ons onderhouden halfverhardingspaden bestaan uit gralux, dolomiet en rode mijnsteen. Deze halfverhardingen zijn in het verleden in de openbare ruimte het meest toegepast. Brouwers Groenaannemers ontwikkelde een schaaf voor het onderhoud van dergelijke halfverhardingspaden. Deze schaaf combineertwerkzaamheden waardoor efficiënt gewerkt wordt en de eindkwaliteit wordt verhoogd. Een groot geheim van halfverhardingen aanbrengen gaat schuil in het statisch verdichten. Zo wordt een goede waterafvoer gewaarborgd.

Brouwers Groenaannemers heeft ook ruime ervaring in het aanbrengen van halverhardingen in diverse fracties alsgravid’or, duomix, kalksteen, kleischelpen en puingranulaat. Daarnaast zijn wij enkele jaren geleden gestart met het toepassen van betongranulaat. Betongranulaat komt uit de regio, is 100% gerecycled en heeft een verzorgde uitstraling. Kortom een duurzame toepassing.

Onder halfverhardingen wordt ook grind en split verstaan. Grind en split in verschillende fracties brengen wij aan al dan niet met een scheidingsdoek en ritterplaten.

Samen werken aan een groene toekomst!

Bekijk onze referenties op het gebied van halfverhardingen