Specialisatie

Extensieve groendaken

De diverse voordelen van de toepassing van groendaken worden steeds vaker onderkend. Enkele argumenten om juist voor een groendak te kiezen zijn: energiebesparing, waterbeheer, natuurbeheer en leefomgeving.
Brouwers Groenaannemers beschikt over de expertise en ervaring om nagenoeg ieder dak te voorzien van beplanting.

Sinds geruime tijd heeft Brouwers Groenaannemers zich gespecialiseerd in extensieve groendaken. De beplanting van extensieve groendaken richt zich met name op kruiden en vetplanten (sedum) en vergt daardoor weinig tot geen onderhoud. Omdat de inrichting van extensieve groendaken slechts beperkte voorwaarden vereist is de toepassing voor nagenoeg elk dak mogelijk, zowel bestaand als nieuwbouw.

Veelal bestaan de extensieve groendaken uit een traditionele opbouw van wortelwerende folie, drainagebaan, substraat en Sedummatten, maar onze daken bieden veel meer mogelijkheden voor een extensieve vegetatie. Brouwers Groenaannemers staat zijn opdrachtgevers bij met advies, gebaseerd op jarenlange ervaring en met name toewijding en passie voor groen. Bij de aanleg van extensieve groendaken gaat Brouwers Groenaannemers uit van de duurzaamheidsgedachte. Een duurzaam groen dak waarbij de volgende voordelen op nagenoeg ieder dak gecreëerd kunnen worden:

  • waterretentie
  • biodiversiteit
  • beperking fijnstof
  • verhoging isolatiewaarde
  • verbeteren leefomgving 

Naast deze extensieve groendaken, welke niet geschikt zijn als leefruimte, realiseert Brouwers Groenaannemers ook intensieve groendaken. Dit type groendaken is vergelijkbaar met een gewone tuin en wordt als leefbare daktuin ingericht, aangeplant en onderhouden.

De opbouw van het systeem dat Brouwers Groenaannemers adviseert is afhankelijk van de specifieke situatie. Vanwege onze ambitie om te verbeteren en innoveren zijn wij continue op zoek naar nieuwe producten en systemen. Door onze onafhankelijke en objectieve advisering zijn onze opdrachtgevers verzekerd van deskundige selectie van materialen en beplanting, waardoor de juiste prijs/kwaliteitverhouding gewaarborgd is. Zo beschikken wij over meerdere lichtgewichtsystemen en systemen voor een hellend dak. Met minimale investeringen vergroot een irrigatiesysteem de keuzemogelijkheden voor beplanting op een groendak. Ook hierin voorzien wij onze opdrachtgevers van het juiste advies.
Daar waar externe expertise gevraagd wordt, werken wij met gerenommeerde partners.

Graag informeren wij u over het door Brouwers Groenaannemers ontwikkelde biodivers groendak, waarbij de vlinders en vogels u zullen overtuigen van het nut en de noodzaak. Groen doet leven!

Bekijk onze referenties op het gebied van extensieve groendaken