Referenties

Advies, ontwerp en realisatie particuliere tuin

Uitdaging:
  • tuin als verlengstuk van de huiskamer
  • functioneel ontwerp, rekening houdend met hoogte verschillen
  • hoge belevingswaarde door aantrekkelijk lijnenspel
  • beleving van de seizoenen door beplantingskeuze
  • waarborgen privacy
Realisatie:

Brouwers Groenaannemers maakte een functioneel ontwerp, rekening houdend met grote hoogte verschillen, waarbij een optimale tuinbeleving in alle seizoenen gerealiseerd is. Middels het gebruik van vaste planten met verschillende bladcontrasten is het gevoel van seizoensbeleving optimaal gerealiseerd. Door toepassing van groenblijvende beplanting zijn zitjes in de luwte gecreƫerd en waarborgen de privacy.

Met oog voor het moderne woonhuis en de laag gelegen tuin, is gekozen voor een rustige verharding van grote Schellevistegels rondom het woonhuis. Grote trapelementen vangen het grote hoogteverschil op en leggen hiermee nadruk op de reeds gerenoveerde woning. Een strakke omlijsting van het woonhuis zorgt voor een verlenging van de binnenruimte. Dit resulteert in een overgang van de tuin in een natuurlijk karakter. De natuurlijke vaste planten vakken contrasteren met het strakke gazon, de Schellevis betontegels en de duurzame vlonderplanken. Eveneens zijn de plantvakken omlijst met Cortenstaal. Kortom een prachtig resultaat voor optimale tuinbeleving!

Foto's

Projectcode: pr.07

‹ Terug