Over ons

Historie

Historie in vogelvlucht

Brouwers Groenaannemers is onder de naam Gebr. Brouwers opgericht in 1972.

De oprichters van de onderneming waren, zoals de naam al doet vermoeden, de 4 broers Kees (†), Jos, Wim en Jacq Brouwers. Op 12 september 1972 zijn zij gestart met een groenverzorgingsbedrijf vanuit de huidige vestigingsplaats De Moer.

In de beginjaren bestonden de werkzaamheden vooral uit het onderhouden en aanplanten van bossen. Door een wijziging in beleid bij het Rijk, men ging bossen minder onderhouden en gaf natuurlijke ontwikkeling de ruimte, is het bedrijf zich steeds meer gaan richten op het beheer van openbaar groen. Vooral door middel van machinaal snoeien en mechanische onkruidbestrijding heeft het bedrijf zich sterk ontwikkeld.

Tijdens de opening in 2005 van een modern kantoorpand heeft het bedrijf een uiterlijke verandering ondergaan. Het logo is toen getransformeerd naar een strakke en zakelijke uitstraling. In bijzijn van vele opdrachtgevers is toen het nieuwe logo bekend gemaakt.

Sinds 2010 staat het bedrijf onder de dagelijkse leiding van René Beskers en Ronald Kusters. Naast het beheer voor de diverse overheden heeft het bedrijf zich steeds meer gericht op de zakelijke en particuliere markt. Om haar huidige marktpositie te versterken en aan de veeleisende vraag te kunnen blijven voldoen, wordt intensief gewerkt aan het kennisniveau van medewerkers door middel van vele interne scholingen. Dit heeft als resultaat dat het bedrijf werkt met goed opgeleide en vakbekwame medewerkers waardoor met name op het gebied van biodiversiteit en flora- en faunaprojecten een professionele naam is opgebouwd.

Per 1 januari 2012 is de naam veranderd naar

Brouwers Groenaannemers

Een aanpassing van naam én logo die nog beter aansluit bij de huidige dynamische markt en waardoor het professionele imago versterkt wordt. Onverminderd is het bedrijf een gewaardeerde partner voor diverse overheidsprojecten. Samen met de ruim 75 vaste medewerkers, allen met een goed kennis- en ervaringsniveau, wil de huidige directie de positie in de zakelijke en particuliere markt versterken. Daartoe worden begrippen als innovatie, kwaliteit, duurzaamheid en klantgerichtheid omgezet in praktische toepassingen.

Brouwers groenaannemers onderscheidt zich door de veelzijdige kennis van en enorme passie voor de groene ruimte. Indien u meer informatie wenst over de historie of heeft u beeldmateriaal van onze onderneming, neem dan a.u.b. contact met ons op.