Nieuws

Vebego en HAS Hogeschool pakken samen maatschappelijke rol in de groensector

Facilitair dienstverlener Vebego gaat een structurele samenwerking aan met HAS Hogeschool. Het internationaal opererende bedrijf met het hoofdkantoor in Voerendaal, heeft een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met de hogeschool, die vestigingen in Venlo en Den Bosch heeft. Samen gaan zich samen richten op maatschappelijke doelen binnen de groensector.

Met haar verschillende groenbedrijven adviseert, ontwerpt, realiseert en beheert Vebego de openbare ruimte voor regionale (semi)overheid, zorginstellingen, wooncoöperaties, bedrijven en particulieren. Bas Wijbenga, binnen Vebego verantwoordelijk voor Brouwers Groenaannemers: “Vebego heeft betekenisvol ondernemen hoog in het vaandel staan. Daarom vinden we de samenwerking met HAS Hogeschool belangrijk. Binnen onze sector spelen allerlei ontwikkelingen, zoals het koppelen van de fysieke ruimte aan maatschappelijke opgaven en de vergaande participatie van gebruikers, bedrijven en andere betrokken organisaties. We kijken ernaar uit om samen met HAS Hogeschool deze en andere vraagstukken op te pakken, en er samen invulling aan te geven. Door samenwerking en kennisdeling kan Vebego nog meer impact maken.”

Concrete uitwerking

De samenwerking resulteert concreet in bijvoorbeeld (afstudeer)projecten, stages en inspiratiedagen bij Vebego. Vooral de opleidingen Management van de Leefomgeving, Geo Media & Design en Toegepaste Biologie zullen bij de samenwerking betrokken zijn. Daarnaast neemt Vebego deel aan de werkveldcommissie van de opleiding Management van de Leefomgeving. In februari gaat de eerste afstudeeropdracht bij Vebego al van start.

Intensief samenwerken met werkveld

HAS Hogeschool ziet veel toegevoegde waarde in het bieden van onderwijs waarbij intensief wordt samengewerkt met bedrijven als Vebego. Patricia de Cocq van HAS Hogeschool: “Binnen de curricula van de diverse opleidingen bieden we veel ruimte voor vraagstukken die spelen in het werkveld. Ook willen we door samen te werken met bedrijven zicht houden op ontwikkelingen in de sector. Dat is cruciaal om het gaat om het relevant houden van het curriculum. Daarnaast is het een belangrijke manier om onze rol als kenniscentrum invulling te geven. We verwachten dat de sector leefomgeving en natuur de komende jaren groeit. Daarom gaan we de komende tijd actief op zoek naar meer strategische partners uit het werkveld.”


Over Vebego

Familiebedrijf Vebego is sinds de oprichting van Hago in 1943 uitgegroeid tot een krachtig collectief van meer dan 150 bedrijven en joint ventures actief in facility services, personeelsdiensten en de gezondheidszorg. Ook in de groensector heeft Vebego inmiddels een stevige positie ingenomen. De ruim 36.000 medewerkers werken in facilitaire dienstverlening en zorg, voor klanten in Nederland, Zwitserland, België en Duitsland. Gezonde groei is een voorwaarde voor continuïteit, maar wat hen écht drijft is goed doen; door medewerkers hun werk als betekenisvol te laten ervaren. Ze geloven dat ze daarmee de meeste toegevoegde waarde kunnen bieden voor klanten, medewerkers én voor de maatschappij. En dat maakt hen een bedrijf van betekenis.


Over HAS Hogeschool

HAS Hogeschool is een tophogeschool en dynamisch expertisecentrum in de sector agro, food en leefomgeving met twee vestigingen: in Den Bosch en Venlo. We richten ons niet alleen op het opleiden van jonge mensen en professionals die hun kennis en ervaring willen vergroten, maar ook op het samenwerken met voorlopers uit een sector die ertoe doet. Dit vormt de basis voor ons unieke HAS-concept waarin studenten en professionals samen continu werken aan innovatieve praktijkgerichte oplossingen voor de vraagstukken van vandaag en morgen. We zijn een persoonlijke hogeschool waar de dynamische driehoek van studenten, docenten en bedrijfsleven centraal staat.

HAS Hogeschool is een middelgrote hogeschool met 3800 voltijdstudenten aan 13 opleidingen op het gebied van agro, food, en leefomgeving en een speciaal afstudeerprogramma voor ondernemerschap. Daarnaast volgen ruim 600 cursisten verschillende bedrijfsopleidingen. We zijn ook actief op het gebied van onderzoek en advies, zowel in Nederland als internationaal. Dagelijks werken 14 lectoren en zo’n 50 docent-onderzoekers samen met studenten, docenten en professionals aan praktijkgericht onderzoek. Er zijn 500 medewerkers werkzaam.


› Nieuwsoverzicht

Aanmelden nieuwsbrief