Nieuws

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in de praktijk! Gewoon doen!

Brouwers Groenaannemers vertaalt het duurzaam ondernemen naar praktische uitwerkingen. In dat kader heeft het OMB (Opleidingscluster Midden Brabant), waar Brouwers Groenaannemers deel van uitmaakt en haar medewerkers opleidt tot vakbekwame en duurzaam inzetbare vakkrachten, op vrijdag 7 december jl. een excursiedag georganiseerd. Tijdens deze dag stond het thema ‘maatschappelijke betrokkenheid’ centraal.

’s Ochtends werd Nationaal Monument Kamp Vught bezocht. Kamp Vught was tijdens de Tweede Wereldoorlog een van drie concentratiekampen in Nederland. De rondleiding en het bezoeken van de  expositie op het kamp hebben grote indruk gemaakt.  

Na deze bewogen ochtend werd in het Proeflokaal van Trappistenklooster en Bierbrouwerij Koninghoeven in Berkel-Enschot aan onze medewerkers een Abdijlunch geserveerd. Om vandaar uit, op hetzelfde terrein, de Kwekerij / Stekkerij van de Diamant-groep te bezoeken. Deze kwekerij biedt werk aan mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. In een beschutte omgeving en met een integrale benadering van duurzaamheid via onder ander Milieukeur wordt aan zowel sociale als economische doelstellingen gewerkt.

Een rondleiding  bij Bierbrouwerij Koningshoeven kon uiteraard niet aan deze dag ontbreken. Deze Trapistenbrouwerij is de enige in Nederland en is reeds tweemaal verkozen tot Beste Maatschappelijk Verantwoorde Ondernemer van Tilburg. Natuurlijk werd er ook een glaasje Trappistenbier geproefd!     

Al met al een dag voor onze medewerkers waar maatschappelijke betrokkenheid werd uitgedragen en waar werd getoond dat  een duurzame bedrijfsvoering en economische resultaten elkaar versterken!


› Nieuwsoverzicht

Aanmelden nieuwsbrief