Nieuws

‘STOP’ OP INTAKE NIEUWE KLANTEN BESTRIJDING EIKENPROCESSIERUPS.

Brouwers Groenaannemers wordt momenteel, voornamelijk door particulieren, overspoeld met aanvragen om met spoed de bestrijding van de EPR uit te voeren.  

“We zetten alle zeilen bij om de aanvragen van onze vaste opdrachtgevers binnen afzienbare tijd te kunnen verwerken. Doordat de EPR in 2019 een ware plaag vormt, hebben wij door de hoeveelheid werk geen ruimte om de meldingen van particulieren aan te nemen”.  

 
Wat kunt u zelf doen!
Ons advies; laat de nesten zoveel mogelijk met rust. Maar mocht u toch iets willen doen, spuit het nest dan in met lijmspray (verkrijgbaar bij bouwmarkten). Door het nest met deze lijm in te spuiten wordt het verwaaien van de haren voorkomen.

Een andere optie is het verwijderen van het nest met een vuilniszak, denk eraan dat uw handen en armen niet in contact komen met de haren of de rupsen zelf. Knoop de vuilniszak goed dicht. Draag beschermende kleding waardoor de gehele huid bedekt is. Zorg dat u met de wind “mee” staat, zodat er geen haren op uw lichaam kunnen waaien.

Duurzaam bestrijden.
De meest duurzame manier om de EPR te bestrijden is het ophangen van mezenkasten. Hiermee verleidt u natuurlijke vijanden van de EPR tot het bezoeken van uw tuin (denk aan: sluipwespen).
Tuinen met een “natuurlijk karakter” zijn een ideale omgeving voor deze insecten. Door een diversiteit aan bloemen en planten ontstaat er meer balans (natuurlijk evenwicht) en dit is uiteindelijk de meest duurzame en integrale oplossing.

Let op!
Ga de nesten van de EPR niet branden. Hierdoor kunnen de haren van de eikenprocessierups verwaaien en in contact komen met uw lichaam. Dit kan jeuk, oogklachten en benauwdheid veroorzaken. Bij mens en dier. 
 


› Nieuwsoverzicht

Aanmelden nieuwsbrief