Nieuws

Bende in de bedrijfstuin

In 2020 hebben we bij Brouwers Groen een nieuwe bedrijfstuin aangelegd. Het beeld dat een bedrijfstuin een strak geknipt of geschoren geheel moet zijn, heerst helaas nog steeds. Echter moet onze tuin juist uitstralen waar wij als bedrijf voor staan; de gezonde leefomgeving! Een tuin ‘geknipt’ voor onze manier van denken en handelen. Het beeld dat een (bedrijf)tuin een strak geknipt of geschoren geheel moet zijn, heerst helaas nog steeds. Echter moet onze tuin juist uitstralen waar wij als bedrijf voor staan; de gezonde leefomgeving! Een tuin ‘geknipt’ voor onze manier van denken en handelen.

Bij de aanleg van de tuin is het hemelwater van de gebouwen afgekoppeld. Dit zorgt ervoor dat wanneer het regent, het water niet rechtstreeks afgevoerd wordt naar het riool, maar direct de tuin in kan lopen. De voordelen? Het hemelwater trekt meteen in de bodem, het riool wordt ontlast en de beplanting kan het overtollige water gebruiken om goed te groeien.

De nieuwe parkeerplekken op ons bedrijfsterrein ogen misschien ‘rommelig’ door het onkruid, maar ook dit is een bewuste keuze geweest. De regen kan in de bodem trekken. Overtollig water loopt zo naar de WADI.

De beplanting is ook een lekkere ‘organiseerde bende’; proefvakken met VitaalGroen, en tegen de gevel van het kantoor siert een ruige vaste planten border. We mulchen de beplanting en weren de schoffel. En laten we vooral ook niet de ‘vlindertuin’ vergeten. Ter hoogte van het kantoor van de projectleiders, waar je ook heerlijk van het zonnetje kunt genieten, hopen we ook dit jaar weer soorten te zien zoals; de kleine Parelmoervlinder, Oranjetipje en de Kolibrievlinder!

De bomenlaan met een meerwaarde voor biodiversiteit, maar ook de bloemenweide met hopelijk veldsalie, de steenanjer en wilde marjolein, rondom de tent…

Naast het feit dat we een “groen” bedrijf zijn en dit ook uit willen stralen, zou het tof zijn als we mensen kunnen inspireren. Dat als ze het terrein op rijden, ze verrast worden door de diversiteit aan groen. Een goed voorbeeld doet volgen, toch? En die strak geknipte of geschoren heg? Dat kan altijd nog!


› Nieuwsoverzicht

Aanmelden nieuwsbrief