Adviseur Gezonde Leefomgeving & Ecologie

Wil jij als Adviseur Gezonde Leefomgeving & Ecologie werken bij een ambitieuze organisatie die gaat voor een ‘Groene en Gezonde Leefomgeving’? Wij bieden jou een baan met een mooie combinatie van kantoor- en veldwerk, waarin je opdrachtgevers en collega’s het belang zien van jouw adviezen in hun werk.

Wat ga je doen?
Als Adviseur Gezonde Leefomgeving & Ecologie ben jij binnen onze organisatie dé expert op het gebied van ecologie. Met 3 andere collega’s zijn jullie verantwoordelijk voor het zo goed mogelijk integreren van ecologie in onze projecten. En dat gaat veel verder dan alleen het juridische aspect; wij willen actief bijdragen aan een groene leefomgeving met meer biodiversiteit en oog voor de natuur!

Jij ziet kansen bij projecten waar ecologie het ondergeschoven kindje is. Je adviseert, communiceert, motiveert en activeert opdrachtgevers om een groene omgeving te realiseren.  Je wordt gezien als een ecologisch kennispartner die soms wel letterlijk aan tafel zit bij de opdrachtgevers. Als ecoloog bij Vebego Groen werk je erg praktijk- en projectgericht en zorg jij voor de verbinding tussen de wensen van de opdrachtgever(s) en de kennis en kunde van onze buitendienst.

Jouw belangrijkste verantwoordelijkheden zijn:

 • Het adviseren van onze opdrachtgevers en collega’s over ecologie binnen het openbare groen;
 • Het schrijven van rapportages (QuickScans, ecologische werkprotocollen en beheerplannen);
 • Het verrichten van veldwerk, waaronder soort specifiek onderzoek, nader onderzoek en ecologische begeleiding.

Het leuke van deze diverse functie is dat beleid en uitvoering goed op elkaar zijn afgestemd en elkaar versterken! Zo weet je zeker dat wat binnen bedacht wordt buiten goed kan worden uitgevoerd. We bieden je veel vrijheid om jouw ecologische kennis te implementeren in onze lopende- en toekomstige projecten.

De officiële standplaats van jouw team is de Moer (Noord-Brabant), maar veel van onze collega’s werken hybride. Dit betekent ook voor jou dat je flexibel bent in waar en wanneer je werkt.

Ons aanbod
‘Een groene en gezonde leefomgeving waarin iedereen meedoet’, dat vinden wij als Vebego Groen belangrijk. In ons familiebedrijf kijken we naar elkaar om en zorgen we goed voor elkaar. We bieden je een gezellige en informele sfeer met volop ruimte voor ontwikkeling en jouw ideeën. Verder kun je als Adviseur Gezonde Leefomgeving & Ecologie rekenen op:

 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een bruto maandsalaris tussen de €3.019,- en €4.313,- op fulltime basis, afhankelijk van jouw werkervaring;
 • 30 vakantiedagen en een goede pensioenregeling, uitgevoerd door BPL Pensioen;
 • Een mooi opleidingsbudget van €1.500,- per jaar om jezelf verder te blijven ontwikkelen;
 • Leuke borrels en (kennis)evenementen.

De functie is in te vullen voor 24 tot 40 uur per week, afhankelijk van jouw wensen.

Wie ben jij?
Een gepassioneerd ecoloog met praktische kennis over groen en ecologie in de openbare ruimte. Je wordt enthousiast van de koppeling tussen binnen (beleid, wetgeving en wensen opdrachtgevers) en buiten (veldwerk, begeleiding, uit communicatie). Omdat er regelmatig ad-hoc vraagstukken zijn kun je goed plannen en prioriteiten stellen. Ook zijn jouw mondelinge- en schriftelijke vaardigheden uitstekend ontwikkeld. Verder:

 • Beschik je over Hbo werk- en denkniveau en een relevante opleiding;
 • Heb je een aantal jaren (praktische) werkervaring als ecoloog of vergelijkbaar;
 • Heb je actuele kennis van de ontwikkelingen in het vakgebied, zoals de Wet Natuurbescherming.

Interesse?
Ben jij enthousiast geworden of ben je nieuwsgierig naar meer? Neem dan contact op met Albert-Jan van Olst op 06-22020441 (ook via whatsapp) / albert-jan.vanolst@vebego.com en/of stuur mij je sollicitatie! Voor functie-inhoudelijke vragen kun je het beste contact opnemen met Gwendy Haanskorf op 06-51875614 / gwendy.haanskorf@vebego.com. Wij vertellen je graag meer over ons mooie bedrijf!

>> Wil je nog meer weten over Vebego Groen? Check dan www.groenmaaktgezond.nl 

Waarom Vebego Groen
Onze groene en inclusieve circle of influence breidt zich in snel tempo uit. Dat is niet alleen omdat onze drie groenbedrijven samengaan tot één bedrijf. Dat is ook omdat we slim werken met onze kennis en data. Dat is omdat iedereen welkom is om naar vermogen mee te werken aan ons groene verlangen. En omdat we alle belanghebbenden actief betrekken bij onze plannen. Naast groen is werken bij Vebego ook gewoon leuk. We zijn een familiebedrijf en ook al zijn we groot, onze familiewaarden blijven. We staan nog steeds naast elkaar en voor elkaar klaar.