Nieuws

Groendak subsidie – Hét groeimiddel voor groene daken

Steeds meer mensen zien de toegevoegde waarde en de voordelen van een groen dak. Niet alleen visueel kan een groendak aantrekkelijk zijn, maar denk ook aan de vertraging van het afvoeren van het hemelwater. In de zomer zorgt een groendak ook voor een opmerkelijk koelere woning/bedrijfsruimte. Voor de algehele gezondheid en welzijn van de bevolking is groen erg belangrijk. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat we ons het meest prettig voelen in een rustige en groene omgeving. We functioneren beter, voelen ons fijner en komen tot rust…

Een groendak is niet alleen mooi maar ook functioneel voor het milieu. Het neemt geluid op van boven het dak en het isoleert ook goed in de zomer omdat de zon niet direct op het dak schijnt.

Brouwers Groenaannemers staat voor Future Green en heeft ruime ervaring opgebouwd in het ontwerpen en aanleggen van groene daken/gevels (extensief en intensief). Daarnaast beschikken wij over een systeem, waarbij een groendak professioneel en efficiënt gerealiseerd kan worden.

Maak kennis met Readyroof.
Readyroof is een zeer kwalitatief kant-en-klaar groen dakelement. Dit element is zeer compact (59×39 cm) en licht van gewicht waardoor het zeer arbeidsvriendelijk te plaatsen is op platte en hellende daken (tot 10%). Door zijn lage gewicht is het systeem toe te passen op bijna ieder dak, zonder constructieve aanpassingen. Readyroof is van hoogwaardige kwaliteit en eenvoudig aan elkaar te klikken door middel van een gepatenteerd kliksysteem.

Is uw dak Readyroof? Denk aan de maximale daklast/draagvermogen van het betreffende oppervlak. Constructieberekening? Raden we zeker aan. Maar uiteraard denken wij graag met u mee in de mogelijkheden en de realisatie van dit eenvoudig te installeren systeem.

Handig om te weten.
Met ingang van juni 2017 krijgen inwoners in Tilburg een subsidie op het aanleggen van groen-daken. De regeling is bedoeld voor particulieren, woningcorporaties, verenigingen van eigenaren (VVE´s), bedrijven, instellingen en ontwikkelaars (meer informatie over subsidies via https://www.tilburg.nl/actueel/nieuws/item/nieuwe-subsidieregeling-groene-daken/)

Werken aan Future Green.
Bent u de verantwoorde burger en beschikt u over een aanbouw of een garage met plat dak? Informeer dan naar de mogelijkheden om een groendak te laten installeren via 013- 515 94 27 of info@brouwersgroenaannemers.nl


› Nieuwsoverzicht

Aanmelden nieuwsbrief